Quantcast
Channel: Ziar InfoBraila-Stiri de ultima ora Braila - Ultimele stiri ale zilei » Alin CRISTEA
Viewing all 348 articles
Browse latest View live

Rotaru (PSD) explica “coabitarea” cu PNL: Nu avem majoritate la CLM daca pleaca viceprimarul Danaila

$
0
0

RotaruDesi presedintele PSD, deputatul Mihai Tudose, a declarat in mai multe randuri ca “trebuie inchis capitolul prezentei PNL in structurile administrative”, colegul sau de partid, senatorul Ion Rotaru, a facut public, in cadrul unei conferinte de presa, motivul pentru care social-democratii il mentin in functia de viceprimar pe liberalul Alexandru Danaila.

Parlamentarul sustine ca PSD nu poate avea majoritate in CLM fara voturile consilierilor locali PNL si ca ramanerea lui Danaila in fruntea Primariei este “un compromis”.

“USL nu mai functioneaza, insa uneori este nevoie sa coabitezi cu oameni care iti sunt adversari din punct de vedere ideologic sau politic. Sigur ca in CLM ai nevoie de majoritati si sunt necesare compromisuri. Nu poti sa ai o majoritate in CLM fara voturile PNL. Nu se vede ca PSD si PNL fac majoritate?”, a spus Rotaru.

Senatorul social-democrat a mai adaugat faptul ca daca nu va mai exista aceasta “coabitare” si Danaila ar pleca din functie, vor exista hotarari de Consiliu Local care nu vor mai trece, dar si “discutii inutile”.

 


INTERVIU VIDEO Cardiologul Gabriel Pintea: “M-am transformat din spagar la spital in nespagar de cabinet particular / Politicul ocupa tot”

$
0
0

pinteaIn urma cu mai bine de 15 ani, parasea definitiv sistemul public de sanatate, chiar din functia de sef al singurei sectii de Cardiologie din Braila, alegand sa isi continue activitatea in privat, fiind primul medic brailean care a luat o astfel de decizie.

Doctorul Gabriel Pintea, in varsta de 61 de ani, cardiolog si ecografist din 1987, membru al Societatii Americane de Ecocardiografe, a acordat un amplu interviu video Ziarului Infobraila, pe care il gasiti la sfarsitul articolului.

“Viata doctorului de spital este foarte grea. In medicina, doctorul nu are o norma, asa cum are fiecare meserias. Exista ceva scris, insa insuficienta personalului a determinat factorul decizional sa renunte la orice element de legalitate in relatia cu medicul. Ca atare, medical face cate garzi trebuie, ingrijeste cati bolnavi vin la spital si nu exista norme in acest context. Toate acestea duc la o oboseala cronica a doctorului, fizic vorbind, nu mai zic de intelectual, care genereaza surprize neplacute, atat pentru medic, cat si pentru pacient. Culpele medicale au una dintre explicatii intr-o astfel de situatie. Medicul arata ca un condamnat la locul de munca. Daca te uiti la volumul si importanta muncii si la salarizarea medicului ajungem la o situatie total inimaginabila pentru orice minte de om normal. Situatia se perpetueaza din cauza miopiei interesate a factorului politic, la tot ce inseamna imbunatatirea situatiei medicului si a pacientului. Desi nu mai sunt parte a sistemului, nu sunt strain de ce se intampla acolo”, a spus Pintea la inceputul interviului, aratand ca din momentul in care s-a rupt de sistemul de stat si pana astazi nu a existat o schimbare vizibila, situatia fiind, in linii mari, aceiasi.

Cardiologul condamna in 1999 factorul politic, despre care preciza ca batjocoreste tagma medicala, ceea ce se intampla si astazi, in opinia sa: “Politicul ocupa tot. Nu poti fi director de spital daca nu esti inregimentat politic. In momentul cand ti-a cazut guvernul, nu mai esti bun. (…) Noi degeaba discutam despre cum ar trebui organizata activitatea, cand jocurile se fac pe sub masa. (…) Daca ramaneam in spital, cu modul meu de a reactiona, care nu e deloc comod, pentru ca nu inghit foarte multe lucruri nelalocul lor, probabil as fi facut infarct, se intampla ceva cu mine. Am glumit odata ca particip la concursul pentru functia director al spitalului si nu o sa credeti ce panica am starnit in jurul meu. Nimeni nu doreste sa se schimbe nimic. Oamenii s-au obisnuit cu situatia asta. Se incearca o carpeala, nimic altceva.”

Desi pentru unii poate suna foarte crud, mai ales ca vine din partea unui medic, Gabriel Pintea ne-a marturisit ca nu exista doctori care sa poata trai doar din salariul de la spital si ca atunci cand a realizat ca nu il caracterizeaza asteptarea unor “mici atentii” din partea pacientului a ales sa se transforme “din spagar de spital in nespagar de cabinet particular”.

Discutand despre sistemul public de sanatate, medicul Pintea a atras atentia asupra unei situatii extrem de nocive care se intalneste la Unitatea de Primiri Urgente. Acolo, afirma Pintea, exista o categorie a populatiei care se duce doar pentru a-si face gratuit analizele, ignorand opinia specialistului. Totodata, medicul precizeaza ca din cauza diminuarii numarului de specialisti, cazurile rezolvate “corect si definitive” scad din ce in ce mai mult, iar astfel se ajunge ca pacientii “sa umble din doctor in doctor”.

“Exista o parte a populatiei care are un nivel atat de redus de intelegere a situatiei sanatatii proprii, incat nu stie altceva decat sa se duca la spital, sa se trateze, si se intoarce acasa si face tot ceea ce stia el ca trebuie sa faca, fara sa tina cont de ce ii spune doctorul. (…) La spital e un asalt extraordinar al populatiei la Unitatea de Primiri Urgente. Ce nu intelege publicul larg este ca nu te duci acolo sa-ti faca glicemia, examenul de urina si examenul tomograf. Doctorul intai fratilor, nu aparatul! Vin si la noi la cabinet pacienti si spun ca vor ecografie la abdomen, la inima, iar eu trebuie sa le spun, sI pe calea aceasta incerc sa conving publicul, ca trebuie sa te duci la doctor, nu la aparat sau la laborator, caci diagnosticul il pune doctorul, nu aparatul. Prima oara trebuie sa te consulte doctorul. Pacientul vine ca la magazin si zice “vreau cutare, vreau cutare”, a precizat cardiologul.

Secretarul lui Stancu, preluat si de Mortu: Filote, omul care a avizat pentru legalitate “golaniile” lui Bunea Stancu

$
0
0

filoteDe 14 ani, Nicu Filote este secretar al Consiliului Judetean, fiind omul de baza al fostului baron Gheorghe Bunea Stancu in timpul celor 10 ani in care a condus judetul. Impietrit in functie, Filote a girat toate proiectele de hotarare prin care Stancu dirija bani publici catre propriile firme, explicandu-le consilierilor judeteni ca acestea sunt legale si astfel lasandu-l pe fostul baron sa transforme judetul in propria mosie.

Desi Bunea Stancu a picat pe mana procurorilor DNA, fiind acuzat de abuz in serviciu si conflict de interese in doua dosare penale, Filote nu a intrat inca in malaxorul anticoruptiei, fiind chemat doar pentru a fi audiat in dosarul “Sportul”.

Extrem de discret, ferindu-se mereu de intrebarile incomode ale jurnalistilor, mai ales dupa ce fostul sau sef a fost revocat din functia de presedinte al Consiliului Judetean, secretarul judetului  este un personaj practic necunoscut de braileni. Ilegalitatile din timpul lui Stancu, scoase la iveala de procurori, nu au reusit sa-l scoata din joc pe Filote, acesta ramanand sa avizeze pentru legalitate si ceea ce se hotaraste in legislativul judetean, sub conducerea social-democratului Viorel Mortu, actualul sef interimar al Consiliului Judetean.

Numele lui Nicu Filote este strans legat de “golaniile” pe care Stancu le-a facut, dupa cum sustine Directia Nationala Anticoruptie-Serviciul Teritorial Galati, sub pretexul sprijinirii sportului brailean.
Dosarul “Sportul”

La sfarsitul saptamanii trecute, pe numele lui Bunea Stancu, aflat dupa gratii, DNA Galati a dispus inceperea urmaririi penale pentru abuz in serviciu in forma continuata, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul si conflict de interese in forma continuata, in

Dosarul “Sportul”

Stancu este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ, in perioada 2006-2012, “a indeplinit mai multe acte si a luat decizii prin care a obtinut in mod indirect foloase patrimoniale in valoare totala de peste 1,5 milioane de euro pentru firma Bursagrirom, la care este actionar majoritar, prin intermediul CF Braila si HC Dunarea. Concret, fostul baron a sprijinit cu bani publici, prin hotarari aprobate in Consiliul Judetean, echipele locale de fotbal si handbal, pe care le dirija prin Concivia.

De-a lungul timpului, Filote, cel supranumit in cercurile politice “papusarul”, a contrasemnat  documentele prin care Stancu a creat acest mecanism scos la iveala de procurorii DNA, fostul baron argumentand mereu, in fata consilierilor judeteni care ridicau semne de intrebare cu privire la legalitatea acestora, ca secretarul judetului si-a dat avizul.

De exemplu, in sedinta CJ din data de 28 august 2008, cand s-a aprobat in unanimitate proiectul de hotarare privind asocierea dintre CJ si SC Club Fotbal SA, Gheorghe Bunea Stancu i-a convins pe consilierii judeteni care aveau indoieli sa voteze proiectul, folosindu-se de avizul dat de Nicu Filote.

 “Noi suntem specialisti in a omori anumite lucruri pozitive. Daca astazi se intampla anumite lucruri bune la stadion, daca lumea  a inceput sa apara la stadion, nu trebuie sa ne punem contra? Vreau sa fac un comentariu vizavi de actionariat si de sport, vad ca dl. Datcu este foarte bine pregatit pe acest subiect. Vreau sa va anunt ca acest proiect de hotarare are aviz de legalitate din partea secretarului judetului, din partea Directiei juridice”, spunea atunci Stancu.

Cum de secretarul Nicu Filote, cel care, conform legii, avizeaza, pentru legalitate dispozitiile presedintelui Consiliului Judetean si contrasemneaza hotararile Consiliului Judetean nu a vazut ilegalitatile savarsite in mandatul lui Stancu, descoperite de DNA, ramane o intrebare la care, cel mai probabil, vor raspunde tot procurorii anticoruptie.

Conform declaratiei de avere, secretarul CJ nu detine nicio locuinta in Braila, acesta vanzand, la inceputul lui 2014, un apartament situat pe Calea Galati, pentru suma de 90.000 RON. De asemenea, Filote a incasat de la Consiliu Judetean un venit anual de 53.900 RON.

“Economista” lui Stancu si a lui Mortu, acuzata de abuz in serviciu / DNA a pus-o sub control judiciar

$
0
0

Alina-Rusu_infobrailaRusu Alina, directorul economic al Consiliului Judetean, cunoscuta ca fiind o apropiata a fostului baron Gheorghe Bunea Stancu, este urmarita penal in dosarul “Sportul”, fiind acuzata de procurorii DNA Galati de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata. “Economista” lui Stancu a fost pastrata in functie si de actualul sef interimar al CJ, social-democratul Viorel Mortu.

Rusu este cercetata sub control judiciar, masura valabila 60 de zile, fiindu-I interzis sa paraseasca tara si  sa se apropie de Gheorghe Bunea Stancu sau sa comunice direct sau indirect cu acesta.  

Conform DNA, Alina Rusu a aprobat, in perioada 1 februarie 2008-15 decembrie 2010, finantarea din bani publici a cluburilor locale de fotbal si handbal, fara sa respecte prevederile legale, respectiv, fara a exista angajamente legale, respective hotarari ale Consiliului Judetean de aprobare expresa a sumelor incasate de CF Braila si HC Dunarea.

Prin acțiunile sale, spun procurorii anticoruptie,  Rusu a determinat producerea unui prejudiciu de peste 1 milion de euro , concomitent cu obținerea unui folos patrimonial in valoare de 1.300.000 lei pentru SC CLUBUL DE FOTBAL SA Braila și a unui folos patrimonial in valoare de 3.942.360 lei pentru ASOCIATIA HANDBAL CLUB „DUNAREA” Braila.

Dosarul “Sportul”

Aflat in inchisoare, fostul presedinte al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a aflat, saptamana trecuta, ca procurorii DNA Galati au dispus, pe numele sau, inceperea urmaririi penala pentru abuz in serviciu in forma continuata, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul si conflict de interese in forma continuata, in dosarul “Sportul”.

In acest dosar, au fost audiati, la mijlocul lunii martie 2015, mai multi fosti si actuali consilieri judeteni, marea majoritate membri PNL,, fiind intrebati de procurori daca aveau cunostinta despre faptul ca, prin platile facute de Consiliul Judetean catre HC Dunarea sI CF Braila, Bunea Stancu directiona bani publici catre propriile firme.

Consilierii judeteni Marian Sirbu, Alfredo Pascale, Vasile Cortez, Bogdan Minescu si Adrian Radulescu, toti membri PNL, au trecut pe la DNA. De asemenea, si Danut Lungu, Cristian Boala (PDL), Vasile Datcu si Giana Patrascu (PNL), consilieri in mandatul 2008-2012, au dat declaratii in fata procurorilor anticoruptie.

In afara modului in care consilierii judeteni au votat asocierea dintre Consiliul Judetean si cele doua cluburi sportive, tinand cont ca acestea aveau ca actionari majoritari firmele SC Concivia SA si SC Hercules SA, controlate de Bunea Stancu, presedinte al Consiliului la acel moment, astfel conflictul de interese fiind evident, DNA ancheteaza circuitul banilor publici in acest mecanism aprobat prin votul alesilor locali.

In perioada 28.03.2006 – 08.03.2012, presedintele Consiliului Judetean Braila Gheorghe Bunea Stancu a facut mai multe demersuri si a luat decizii prin care doua persoane juridice – SC CLUB FOTBAL BRAILA SA Braila si ASOCIATIA HANDBAL CLUB „DUNAREA” Braila au obtinut foloase necuvenite in valoare totala de 7.492.360 lei din bugetul Consiliului Judetean Braila.

Demersurile, constand in intocmirea expunerilor de motive, sustinerea acestora si adoptarea hotararilor, precum si a contractelor de asociere dintre cele doua cluburi sportive si Consiliul Judetean Braila) au fost facut in conditiile in care Gheorghe Bunea Stancu cunostea ca se afla in incompatibilitate.

In plus, finantarea celor doua persoane juridice a fost aprobata cu nerespectarea prevederilor legale, respectiv, fara a exista angajamente legale, respectiv hotarari ale CJ Braila de aprobare expresa a sumelor incasate de cele doua cluburi.

La foloasele obtinute de cele doua societati mentionate, in valoare totala de 7.492.360 lei (respectiv 2.300.00 lei pentru SC FOTBAL CLUB DUNAREA BRAILA si suma de 5.192.360 lei pentru ASOCIATIA HANDBAL CLUB „DUNAREA” Braila) se adauga dare in folosinta gratuita, pe o perioada de 5 ani, a unui autoturism apartinand Consiliului Judetean Braila.

Aceasta, in conditiile in care SC BURSAGRIROM SA Braila, la care Gheorghe Bunea Stancu este actionar majoritar, are o participare indirecta la capitalul SC CONCIVIA SA Braila, societate care are la randul sau, are calitatea de actionar majoritar la SC FOTBAL CLUB DUNAREA BRAILA si membru fondator la ASOCIATIA HANDBAL CLUB „DUNAREA” Braila fiind deci, persoana afiliata la acestea.

Totodata, din totalul sumei de 7.492.360 lei incasata de cele doua cluburi sportive, suma de 247.122,56 lei (fara tva) ce reprezinta cheltuielile ocazionate de serviciile de servire masa ce au fost virate la SC ISTRU SA Braila, firma la care, SC BURSAGRIROM SA Braila este actionar majoritar, iar fiul lui Gheorghe Bunea Stancu este presedinte al Consiliului de Administratie. Din prestarea serviciilor de alimentatie publica catre SC CLUBUL DE FOTBAL BRAILA SA si HANDBAL CLUB DUNAREA Braila in perioada 2008 – 2011, SC ISTRU SA Braila a realizat un profit net estimat de 61 686,76 lei.

Asadar, Gheorghe Bunea Stancu, in calitate de presedinte al C.J Braila, in exercitarea atributiilor de serviciu, prin mai multe acte materiale, in perioada 28.03.2006 – 08.03.2012, a indeplinit mai multe acte si a luat decizii prin care a obtinut in mod indirect prin intermediul SC FOTBAL CLUB S.A. BRAILA si ASOCIATIA HANDBAL CLUB „DUNAREA” Braila foloase patrimoniale in valoare totala de 7.492.360 lei pentru SC BURSAGRIROM SA Braila (la care este actionar majoritar) si in mod direct foloase nepatrimoniale, constand in capital electoral.

Profesorul si fotograful Daniel Kitu, numit inspector scolar general adjunct

$
0
0

kituDaniel Kitu, in varsta de 46 de ani, inspector pentru limba si literatura romana si fost director adjunct al Colegiului "Murgoci", va fi numit inspector scolar general adjunct interimar, functie ramasa vacanta dupa ce Carmen Parlog a preluat sefia institutiei, conform unor surse din cadrul ISJ.

Kitu are o experienta indelungata in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean, fiind inspector scolar pentru invatamant particular si alternative educationale in perioada 2001-2006, iar, la sfarsitul anului trecut, dupa demisia de onoare a lui Adrian Simion – trimis in judecata de DNA Galati pentru abuz in serviciu, luare de mita si instigare la abuz in serviciu, a fost numit inspector pentru limba romana.

Profesorul Daniel Kitu este cunoscut si ca un pasionat de fotografie, nu doar ca un cadru didactic admirat si apreciat.

Nechita (PNL): Probabil DNA va ajunge si secretarul CJ, Nicu Filote

$
0
0

Ovidiu NechitaFostul presedinte interimar al Consiliului Judetean, liberalul Ovidiu Nechita (foto), a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca “probabil” procurorii anticoruptie vor ajunge si la directia juridica din cadrul CJ, in timpul cercetarilor din dosarul “Sportul”, in care s-a dispus inceperea urmaririi penale pe numele lui Gheorghe Bunea Stancu, aflat dupa gratii, si al Alinei Rusu, director economic in cadrul institutiei.

Nechita l-a indicat cu subiect si predicat pe Nicu Filote, secretarul CJ, cel care a avizat pentru legalitate hotararile prin care Stancu a dirijat bani publici catre firmele pe care le controla.

“Sincer sa fiu, dupa cum au mers lucrurile in CJ, este de asteptat ca toti sa fie chemati. Acolo, stiti foarte bine ca a fost o echipa care a lucrat in anumite directii. Probabil se va ajunge si la partea juridica din Consiliul Judetean. Nu ati vazut ca acolo, la juridic, este unul mai bun decat celalalt? De aia am ajuns si cu atatea procese pierdute in instant. Filote, probabil, trebuia sa fie mai demult (n.r. anchetat de DNA), fiindca este cel care a dat viza de legalitate. Daca va aduceti aminte, de foarte mult timp am spus ca viza dumnealui de legalitate lasa foarte mult de dorit”, a spus fostul sef interimar al CJ.

Danaila vrea “personal” sa demisioneze din functia de viceprimar, dar inca nu-l lasa PNL

$
0
0

Alexandru-Danaila-netLiberalul Alexandru Danaila pare ca a luat deja decizia sa demisioneze din functia de viceprimar, lasand sa se inteleaga acest lucru in cadrul unei conferinte de presa. Totusi, Danaila, caruia a parut ca i-a scapat “porumbelul”, a nuantat ceea ce a spus printre randuri, mentionand ca demisia “poate veni intr-un context in care partidul hotaraste asupra unei astfel de decizii”.

“Indiferent de ce spune unul sau altul, activitatea pe care o desfasor la Primarie o voi desfasura in continuare, atat timp cat va fi, ca nu se stie nici asta cat o sa mai dureze, la nivel personal va spun asta, va fi in continuare in aceiasi parametri ca si pana acum (…) Nu sunt legat de post. Sunt legat mai mult de partid decat de post”, a declarat viceprimarul.

Danaila a incheiat subiectul legat de demisie, admitand ca in acest sens “exista personal o posibilitate”.

 

Vicele liberal Danaila, oda pentru majoritatea PSD-PNL: “O actiune constructiva care ofera stabilitate. Fara ea, municipiul ar avea de suferit”

$
0
0

alexandru danaila1Liberalul Alexandru Danaila a explicat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, la mai bine de un an de la ruperea USL, motivul pentru care si-a pastrat functia de viceprimar si dupa ruperea aliantei pecetluite de Victor Ponta si Crin Antonescu, afirmand ca, desi majoritatea PSD-PNL din Consiliul Local este “un compromis politic”, plecarea PNL din majoritate ar afecta municipiul. Vicele a spus ca s-a saturat “de instabilitate, de cearta si de discutii” si ca isi doreste “stabilitate”.

“Vad majoritatea cu PSD ca pe o stabilitate pe care o oferim municipiului, ca pe o incredere  pe care o putem oferi investitorilor. Daca ne certam in fiecare zi, si nu votam anumite proiecte care tin de dezvoltare, investitii si crearea de locuri de munca, din momentul respectiv tot municipiul ar avea de suferit. Este un compromis politic, o actiune constructiva pentru a asigura stabilitate la nivelul municipiului. Cred ca si la Braila, cum e si in alta locuri din tara, e important sa avem o continuitate in activitate. Imi doresc sa avem stabilitate”, a precizat Danaila.

PNL-istul a mai adaugat faptul ca, din punctul sau de vedere, sa faci opozitie la o majoritate PSD “doar de dragul de a face contestatii, scandal si circ” este “o atitudine necorespunzatoare”.

Viceprimarul considera ca, daca ar fi vrut, PSD l-ar fi putut demite “pana acum” din functia de viceprimar, insa, fara votul consilierilor locali liberali, primarul Aurel Simionescu – prim-vicepresedinte PSD, nu ar mai putea trece de Consiliul Local hotararile care necesita majoritatea de doua treimi.

Reactia lui Danaila vine, la doar cateva zile, dupa ce, tot in cadrul unei conferinte de presa, senatorul PSD Ion Rotaru a afirmat ca PSD nu poate avea majoritate in CLM fara voturile consilierilor locali PNL si ca ramanerea viceprimarului liberal in functie este “un compromis”.

“USL nu mai functioneaza, insa uneori este nevoie sa coabitezi cu oameni care iti sunt adversari din punct de vedere ideologic sau politic. Sigur ca in CLM ai nevoie de majoritati si sunt necesare compromisuri. Nu poti sa ai o majoritate in CLM fara voturile PNL. Nu se vede ca PSD si PNL fac majoritate?”, a spus Rotaru.

La inceputul acestui an, in sedinta Consiliului Local din 29 ianuarie, prelungirea termenului in care brailenii pot depune declaratia de impunere privind taxa de salubritate l-a pus intr-o situatie dificila pe viceprimarul Danaila, acesta votand propunerea primarului social-democrat Simionescu, in timp ce consilierii noului PNL, atat liberalii istorici, cat si democrat-liberalii, au votat propria lor propunere cu privire la termenul mentionat.

La vot, situatia a stat in felul urmator: consilierii din majoritatea PSD si viceprimarul liberal Alexandru Danaila au votat pentru termenul de 28 februarie si impotriva celui de 31 martie, iar 7 consilieri ai opozitiei, inclusiv cei din partidul lui Danaila, au votat pentru termenul de 31 martie si impotriva celui de 28 februarie.

Atunci, deputatul Mihai Tudose, presedintele PSD, l-a ironizat pe liberal, declarand ca gestul viceprimarului “a fost ceva greu de inteles” si ca, tinand cont de modul cum a votat, acesta poate trece in barca social-democratilor.

Danaila nu a scapat nici de furia colegei sale de partid, consilierul local Simona Draghincescu, care, in nenumarate randuri, l-a acuzat ca partizaneaza cu PSD si ca, prin ramanerea sa in functia de viceprimar, “USL traieste, la Braila”.

“Nu trebuie sa o zic eu, in mod particular, ca USL traieste la Braila, o vede orice cetatean de buna credinta. Atata timp cat nu o alta majoritate l-a sustinut pe viceprimarul Danaila in functie,  ci tot USL, tot PSD si PNL. Este clar! Modul in care se iau deciziile in Consiliul Local, n-ati sesizat ca tot asa este? Suntem 25 la 2. Nu s-a schimbat nimic de pe vremea cand functiona USL, din 2012 si pana acum, ca tot asa votam: eu cu domnul Fusea intr-un fel, restul, in alt fel”, a mentionat Draghincescu in urma cu o sapatamana.


Gluma de maidanez / Consilier local PSD: Celor care adopta un caine fara stapan sa le dam bonus si un ziarist

$
0
0

dumitru florinCei mai multi dintre consilierii locali sunt doar masinarii de vot ale propriului partid, fara a avea opinii sau comentarii referitoare la hotararile care sunt aprobate in "mini-parlamentul municipal". Este si cazul consilierului local PSD Dumitru Florin, vicepresedinte al Organizatiei Municipale a filialei.

In cadrul sedintei CLM din data de 29 aprilie, in timpul dezbaterilor legate de situatia maidanezilor de pe strazile Brailei, PSD-istul, care de obicei nu scoate o vorba, a cuvantat, destul de molatic. Atunci cand consilierul Ionel Alexandru a propus ca brailenilor care adopta un maidanez sa li se acorde o facilitate pentru a stimula astfel acest proces, Dumitru Florin a sugerat ca "celor care iau un caine sa li se dea bonus si un ziarist", de altfel singura propozitie rostita in mandatul de ales local.

Consilierul "gluma proasta" uita faptul ca pe strazile orasului mai sunt inca peste 5.000 de caini fara stapan tocmai pentru ca administratia condusa de partidul din care face parte a fost incapabila sa rezolve aceasta problema.

Alina Neacsu – cel mai bun oftalmolog brailean, a fost numita director medical al Spitalului Judetean

$
0
0

Medicul oftalmolog Alina Neacsu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean, a fost numit director medical interimar al institutiei, dupa ce contractul medicului Marian Giovani a expirat.

Decizia a fost luata in dupa amiaza zilei de joi, dupa ce conducerea Spitalului judetean de Urgenta Braila a  analizat mai multe variante.

Neacsu este seful Sectiei de Oftalmologie din cadrul spitalului, fiind singurul medic oftalmolog din Romania premiat de Academia Americana de Oftalmologie, in urma cu 5 ani.

Vom reveni cu detalii!

Circuitul spagilor la ANAF Braila sau cum ne-am trezit cu fostul sef al Fiscului in redactie

$
0
0

anafUn agricultor, inregistrat ca persoana fizica autorizata, a rupt tacerea, dupa ce o buna perioda de timp ar fi fost nevoit sa mituiasca un inspector din cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Braila, vorbind despre un sistem piramidal care ii terorizeaza pe cei care muncesc cu greu pamantul pentru a-si castiga painea si care nu sunt conectati la mediul politic. Barbatul a dorit sa ii protejam identitatea, insa facem mentiunea ca articolul ilustreaza doar ceea ce a mentionat sursa citata.

“Stimata redactie, cu greu va scriu acest mesaj deoarece imi este mare frica sa folosesc datele personale. Scriu pentru ca sunt scarbit de ANAF. Sunt un agricultor din judetul Braila, desfasor o activitate agricola cu greu, cu sudoare, iar cand ajung la ANAF Braila – Persoane fizice imi vine sa renunt”, spune fermierul in scrisoarea transmisa Ziarului Infobraila.

Totul ar fi inceput cu ceva vreme in urma, cand agricultorul a ajuns, cum se intampla cu multe persoane aflate in situatia sa, in biroul referentului superior Lucian Petcu de la ANAF. Taios, si fara retineri, barbatul afirma ca Petcu “vrea spaga la orice act intocmit” si ca, mai mult decat atat, ar fi fost nevoit sa plateasca “sume foarte mari”, reprezentand cota de impozit pe profit si de TVA, stabilite chiar de catre referent.

Acuzatiile celui care se autodenunta nu se opresc insa aici. Fermierul descrie chiar si circuitul spagii in interiorul ANAF, sustinand ca l-ar fi aflat chiar de la Petcu.

Inspectorul ANAF i-ar fi spus acestuia ca o parte din mita primita ajunge si la “seful Gadiuta” si la “Directorul Picus”, care altfel nu ar semna documentele pentru a caror emitere barbatul a ajuns la Finante.  

Desi in scrisoare nu sunt precizate decat numele de familie a celor doi superiori ai lui Petcu, de pe site-ul ANAF am aflat ca Marian Gadiuta este sef Birou Inspectie Fiscala, iar Catalin Picus este unul dintre cei 4 adjuncti ai sefului institutiei, cel care se ocupa de Inspectia Fiscala.

Agricultorul merge mai departe cu acuzatiile, specificand ca i-ar fi dat spagile lui Lucian Petcu “in parcare la Romarta”, loc unde inspectorul venea cu masini marca Volkswagen, oferind ca detaliu modelele Passat si Tuareg.

“Acest hapsan vine la intalnirile noastre cu masini mai bune decat a mea, masini in care am pus cu mana mea produse ecologice pentru domnul inspector: pasari, miel, vin alb, branza proaspata, ca domnul inspector tine regim”, mai precizeaza braileanul.

Fermierul, care se descrie ca fiind “un cetatean scarbit de sistem si de conducatorii lui”, nu a mai furnizat alte detalii legate de spagile date, adaugand doar faptul ca a discutat la unele simpozioane de agricultura cu mai multi “oameni revoltati” carora “le este frica de domnul Petcu”, care le-a spus ca ar fi “prieten cu toti sefii si ca el i-a pus in functii”.

Legat de situatia care ne-a fost reclamata, am intrebat-o pe Mihaela Marcu, sefa ANAF Braila, daca are cunostinta despre astfel de practici, primind un raspuns negativ, dar, in acelasi timp, si un indemn catre cei care afirma ca li se cer spagi de catre angajatii Finantelor.

“Ii rog pe cei care trec prin astfel de cazuri sa depuna plangere la Directia de Integritate din cadrul Ministerului Finantelor sau, mai bine, sa se duca la Parchet si sa reclame cele intamplate, sa aiba loc un flagrant, iar cei vinovati sa ajunga in fata instantei”, ne-a declarat Marcu.

Si adjunctul Catalin Picus, cel de care agricultorul spune ca Petcu l-ar fi aratat ca un personaj la care ajung parti din spagile primite de acesta, neaga vehement ca ar avea vreo implicare in circuitul descris.

“Domnul Petcu este in colectivul din subordinea mea, intradevar, in directa subordine a domnului Gadiuta, care este sef de birou la Persoane fizice. Nu am niciun fel de cunostinta despre ce relatati. Sunt un om cu o activitate de peste 20 de ani in Finante si niciodata nu am avut o reclamatie legata de o asemenea problema. Nu cunosc nimic despre aceasta speta si neg cu tarie vreo implicare. Cei care trec prin astfel de situatii ar trebui sa transmita plangerile organelor in drept”, a mentionat adjunctul ANAF.

In ciuda faptului ca cel care ne-a transmis scrisoarea vorbea despre faptul ca referentul din cadrul ANAF s-ar fi deplasat la intalnirile unde ar fi primit spaga cu doua autoturisme Volkswagen, facem precizarea ca Lucian Petcu nu detine nicio masina, conform declaratiei sale de avere, dar nici alte bunuri mobile sau imobile, ci doar un apartament in municipiu.

decaCurios este faptul ca dupa doar cateva minute de la momentul in care jurnalistii Infobraila au discutat cu adjunctul ANAF, am fost sunat de Ilie Deca – fostul sef al ANAF (foto), pensionat la inceputul acestui an, care m-a intrebat cum poate lua legatura cu proprietarul ziarului.

Pentru ca cel mai probabil raspunsul meu l-a nemultumit, dupa alte cateva zeci de minute, Deca s-a prezentat la sediul redactiei ziarului, insotit de inspectorul Lucian Petcu, pe care mi-a zis ca l-a gasit suparat, in timp ce se plimba pe strada, solicitandu-mi “prieteneste” sa divulg numele agricultorului care ne-a sesizat situatia relatata. Vazand ca nu poate sa afle ceea ce isi dorea, fostul sef al ANAF a plecat, vizibil deranjat, din redactie, lasandu-l pe Petcu sa imi explice ca “nu a luat spaga in viata lui”.

“Eu nu am facut asa ceva niciodata. La care Romarta? Romarta Noua sau Veche? Eu nu am masina mea, nu am luat spaga in viata mea. Cunosc multi agricultori, dar nu le-am cerut niciodata nimic”, ne-a spus Lucian Petcu, aruncandu-ne printre randuri rugamintea insistenta de a ii oferi numele agricultorului, lucru care nu s-a intamplat.

Restul e DNA!

EXCLUSIV Senatorul PC Mihai Danut (ex PP-DD) isi pregateste trecerea la PNL / Boboc: Confirm. E o plusvaloare

$
0
0

Mihai-Danut-a-revenit-in-politicaSenatorul Mihai Danut, liderul Organizatiei Judetene PC si vicepresedinte al partidului la nivel national, isi pregateste trecerea in tabara liberalilor. Conform informatiilor obtinute in exclusivitate de Ziarul Infobraila, senatorul a purtat mai multe discutii la nivel central pentru inscrierea in PNL, urmand ca aceasta mutare sa se concretizeze in perioada imediat urmatoare.

Contactat telefonic, Catalin Boboc – co-presedintele PNL Braila, a confirmat informatia, apreciind ca Mihai Danut ar reprezenta "o plusvaloare pentru partid" in contextul alegerilor locale de anul viitor.

"Da, e corecta informatia! Au existat niste discutii la nivel central, chiar si eu am avut cu domnul senator niste discutii pe aceasta tema, si nu numai. Exista intentia domnului Mihai Danut de a trece la PNL", ne-a declarat senatorul Boboc.

Mihai Danut, fost consilier local PRM si lider local al partidului lui Vadim Tudor, a fost ales senator pe listele PP-DD, in 2012. La doar cateva luni de la alegerile parlamentare, senatorul si-a anuntat in Parlament demisia din PP-DD si trecerea in barca conseratorilor, alaturandu-se astfel USL.

"Am ales sa ma alatur unui partid mic, pentru a nu fi acuzat de traseism politic sau oportunism, pentru ca imi plac provocarile, pentru ca imi place sa construiesc din temelii, asa cum am procedat si la PPDD si pentru ca am convingerea ca Partidul Conservator poate ajunge la urmatoarele alegeri la 10 la suta din preferintele brailenilor", a spus atunci Mihai Danut.

Deputatul PSD Marian Dragomir ne-a declarat, intrebat cum comenteaza iminentul transfer al lui Mihai Danut, ca l-a criticat pe senator pentru traseism chiar si atunci cand a avut loc trecerea in PC si ca se astepta la aceasta miscare inca din timpul campaniei electorale pentru prezidentiale.

"Avand in vedere faptul ca lui Mihai Danut i-au mai ramas doua partide unde nu a fost membru, nu stiu ce o sa declare cand va trece la UDMR. Dar ma astept si la asta! Ma asteptam la aceasta miscare inca din timpul campaniei electorale pentru alegerea presedintelui. Am comentat lipsa de implicare a dansului, amplificata de reprosurile unor membri PC care nu cunosteau programul de activitate, nu primisera materiale electorale. Interesant este faptul ca liderii PNL se delimitau public de traseisti, dar ii primesc cu bratele deschise. Acest lucru spune tot despre comportamentul unei persoane. Sa mai completez cu declaratia lor de azi ca vor face alianta in Parlament cu oamenii lui Basescu?", a mai adaugat social-democratul.

 

Draghincescu: Daca vicele USL Danaila vrea “personal” sa demisioneze il sprijin in lupta sa cu propriul sine

$
0
0

Simona Draghincescu (14)Consilierul local Simona Draghincescu (PNL) a precizat ca este dispusa sa il sprijine pe viceprimarul liberal Alexandru Danaila "in lupta sa atat cu propriul sine, dar si cu partidul", dupa ce acesta a lasat sa se inteleaga, saptamana trecuta, in cadrul unei conferinte de presa, ca "la nivel personal" a luat hotararea de a demisiona din functia de viceprimar, insa asteapta decizia partidului.

"Am asteptat cateva zile cu speranta ca weekend-ul prelungit de 1 Mai ii va oferi domnului viceprimar USL Alexandru Danaila ragazul si odihna fizica si mai ales psihica necesara sa retracteze declaratia domniei sale de la conferinta de presa sustinuta la sediul PNL. M-am inselat asteptand o astfel de reactie din partea unui membru PNL ajuns vremelnic intr-o astfel de pozitie cu sprijinul PSD. Ce-i drept, nu este prima data cand ma insel in privinta unor membri situati la varful politicii brailene. Nu inteleg cum poate Alexandru Danaila sa sustina ca personal ar renunta la functia de viceprimar, care consfinteste legatura clara cu PSD, dar ca propriul partid ii cere sa ramana acolo, evident in ciuda dorintei sale", a spus Draghincescu.

Consilierul local a mai mentionat ca, din informatiile pe care le detine, "PNL nu a luat act niciodata de intentia lui Danaila de a demisiona" si ca, daca dorinta vicelui este reala, este dispusa sa il sprijine "in lupta sa atat cu propriul sine, dar si cu partidul".

"Este nepermis, evident in cazul in care domnul Danaila nu exagereaza, ca un tanar sa sufere atat de mult, fie si pentru interesele, manifestate mai mult sau mai putin public, ale unui grup restrans din PNL caruia, disperat de lupta interioara pe care o duce, acesta sa i se fi confesat", a conchis Draghincescu.

Reamintim faptul ca liberalul Alexandru Danaila pare ca a luat deja decizia sa demisioneze din functia de viceprimar, lasand sa se inteleaga acest lucru in cadrul unei conferinte de presa, saptamana trecuta. Totusi, Danaila, caruia a parut ca i-a scapat “porumbelul”, a nuantat ceea ce a spus printre randuri, mentionand ca demisia “poate veni intr-un context in care partidul hotaraste asupra unei astfel de decizii”.

“Indiferent de ce spune unul sau altul, activitatea pe care o desfasor la Primarie o voi desfasura in continuare, atat timp cat va fi, ca nu se stie nici asta cat o sa mai dureze, la nivel personal va spun asta, va fi in continuare in aceiasi parametri ca si pana acum (…) Nu sunt legat de post. Sunt legat mai mult de partid decat de post”, a declarat viceprimarul.

Danaila a incheiat subiectul legat de demisie, admitand ca in acest sens “exista personal o posibilitate”.

EXCLUSIV Mecanismul prin care Bunea Stancu a facut ce a vrut cu banii publici / DNA spune ca Stancu inca influenteaza consilieri judeteni

$
0
0

stancuAflat dupa gratii, unde ispaseste o pedeapsa de 3 ani, Gheorghe Bunea Stancu, fostul presedinte al Consiliului Judetean, este urmarit penal intr-un nou dosar penal, numit de presa dosarul "Sportul". In acest dosar este urmarita penal si Alina Rusu, director economic in cadrul CJ, pentru abuz in serviciu in forma continuata, aceasta aflandu-se sub control judiciar.

Procurorii DNA il acuza pe fostul baron de abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese in forma continuata. Mai exact, Stancu, prin platile facute de Consiliul Judetean catre HC Dunarea si CF Braila, in perioada 2008-2012, a directionat bani publici catre firme pe care le controla, sub pretextul sprijinirii sportului brailean.

Ziarul Infobraila va prezinta in exclusivitate mecanismul prin care Gheorghe Bunea Stancu s-a folosit dupa bunul plac de banii publici, trimitandu-i direct in pusculita personala, fara a mai tine cont de lege.

Acest mecanism, gandit si pus in functiune de fostul baron, a ocolit legislatia, si astfel si pe consilierii judeteni, acestia fiind singurii care puteau angaja, prin vot, Consiliul Judetean la plata sumelor de bani ajunse la cele doua cluburi sportive si apoi la firmele lui Stancu.

Procurorii DNA spun ca echipa locala de fotbal, la care Bunea Stancu era "actionar semnificativ", a primit din bani publici, in primul mandat al lui Stancu la sefia CJ (2008-2012), suma de 2.300.000 lei. Din aceasta suma, 1.100.000 de lei au fost virati "fara documente justificative privind angajarea cheltuielilor si fara aprobarea prin hotarare a Consiliului Judetean".

Nici la handbal situatia nu era altfel. In perioada 2008-2012, Consiliul Judetean a virat la HC Dunarea nu mai putin de 5.192.236 de lei, dintre care aproximativ 4 milioane de lei au fost platiti tot "fara documente justificative privind angajarea cheltuielilor si fara aprobarea prin hotarare a Consiliului Judetean".

O parte din bani ajungeau la Bunea Stancu prin intermediul Restaurantului Continental, detinut de SC Istru SA, societate controlata de fostul presedinte al CJ prin Bursagrirom SA, la care era actionar majoritar. Fotbalistii si handbalistele serveau masa la acest restaurant, un alt conflict de interese evident.

Procurorii arata ca Istru SA a obtinut venituri din serviciile de alimentatie publica prestate pentru CF Braila si HC Dunarea in valoare totala de 247.112,56 de lei, fara TVA, gasind numeroase nereguli.

De exemplu, in 2009, exista 20 de facturi, emise in perioada ianuarie-noiembrie, in valoare totala de 75.889,41 de lei, iar platile efectuate de echipa de handbal au fost mai mari decat valoarea facturata, si anume 91.942, 49 de lei. Si in 2011, situatia a fost similara, HC Dunarea platind pentru mesele servite de jucatoare 30.983 de lei, iar Istru SA facturand 13.576,83 de lei.

DNA Galati mai arata ca Bunea Stancu, in calitate de presedinte CJ si ordonator principal de credite, a creat un mecanism prin care CF Braila si HC Dunarea au obtinut foloase necuvenite din bugetul Consiliului Judetean, mai precis suma de 7.492.360 lei, in conditiile in care firma Bursagrirom SA, la care Stancu era actionar majoritar, are o participare indirecta la capitalul SC Concivia SA, societate care avea calitatea de actionar majoritar la echipa de fotbal si de membru fondator al clubului de handbal.

Tribunalul Galati a respins joi, 30 aprilie, cererea procurorilor DNA Galati de luare a masurii arestarii preventive in dosarul "Sportul", fata de Gheorghe Bunea Stancu, in prezent aflat in inchisoare dupa condamnarea in dosarul "Mita la PSD". Arestarea preventiva a fost ceruta in conditiile in care Stancu, desi aflat in puscarie, ar putea beneficia in anumite conditii de liberarea conditionata sau de permisii pentru perioade limitate in timp, existand astfel riscul sa influenteze martori din dosar.

Procurorii anticoruptie precizeaza ca instanta ar trebui sa dispuna arestarea preventiva in dosarul "Sportul" pentru ca Bunea Stancu are inca, "in mod direct sau indirect (prin cercul relational dezvoltat)", influenta asupra unor fosti functionari din Consiliu si a unor consilieri judeteni.

In acest dosar, au fost audiati, la mijlocul lunii martie 2015, mai multi fosti si actuali consilieri judeteni, marea majoritate membri PNL, acestia fiind intrebati de procurori daca aveau cunostinta despre faptul ca, prin platile facute de Consiliul Judetean catre HC Dunarea si CF Braila, Bunea Stancu directiona bani publici catre propriile firme.

Consilierii judeteni Marian Sirbu, Alfredo Pascale, Vasile Cortez, Bogdan Minescu si Adrian Radulescu, toti membri PNL, au trecut pe la DNA. De asemenea, si Danut Lungu, Cristian Boala (PDL), Vasile Datcu si Giana Patrascu (PNL), consilieri in mandatul 2008-2012, au dat declaratii in fata procurorilor anticoruptie.

Fostul ginere al deputatului PNL Vasile Varga, prejudiciu de 2,9 milioane de euro / Remus Zamfirescu a fost in arest, iar acum se afla sub control judiciar

$
0
0

ginere VargaNotarul Remus Ion Zamfirescu – fostul ginere al deputatului PNL Vasile Varga, in varsta de 34 de ani, se afla sub control judiciar, dupa ce a stat in arest preventiv si arest la domiciliu, fiind acuzat de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti de evaziune fiscala in varianta de "retinere si nevarsare, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa".

Conform procurorilor, in perioada ianuarie 2009-septembrie 2014, Zamfirescu, in calitate de reprezentant fiscal al Societatii Profesionale Notariale "Notas", "a creat prejudicii bugetului de stat cu titlu de impozite si contributii retinute si nevarsate, cu intentie, in termen de 30 de zile de la scadenta, rezultand un prejudiciu total nerecuperat de 12.723.586 lei" (aproximativ 2,9 milioane de euro).

La data de 17 decembrie, fostul ginere al lui Varga a fost prezentat in stare de retinere, in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, instanta dispunand arestarea acestuia pentru 30 de zile, decizie mentinuta si de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dupa expirarea celor 30 de zile, Inalta Curtea a inlocuit masura arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu.

Pe 11 februarie, Curtea de Apel a respins, "ca neintemeiate", exceptiile vizand "nelegalitatea incadrarii juridice a faptelor", invocate de notar, hotarand inceperea judecatii in acest dosar. Totodata, pe 11 februarie, judecatorii au inlocuit masura arestului la domiciliu cu cea a controlului judicar, cu interdictia de a parasi teritoriul Romaniei.

Procurorii de pe langa Curtea de Apel Bucuresti s-au sesizat din oficiu in aceasta cauza.

Presa centrala precizeaza ca Remus Zamfirescu este un apropiat al lui Mircea Sandu, fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, numindu-l "notarul lui Mircea Sandu". De asemenea, Cristina Grigorescu, fosta sotie a notarului, este o buna prietena a Ralucai Sandu, fiica fostului sef al FRF.


ULTIMA ORA Perchezitii DIICOT la Braila: Este vizata Romprest, firma care a salubrizat judetul in mandatul lui Stancu

$
0
0

Procurorii DIICOT desfasoara zeci de perchezitii in sapte judete, printre care si Braila, dar si in Bucuresti, la mai multe firme, intre care si societatea de salubrizare Romprest, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu de aproximativ 4,5 milioane de euro. Conform primelor informatii, se pare ca este vizat si afaceristul Florian Walter, patronul Romprest.

Walter a fost unul dintre actionarii clubului de fotbal Dinamo, fost patron al clubului Petrolul Ploiesti si actualul finantator al clubului U Cluj.

23 de persoane vor fi duse la audieri in acest dosar. Suspectii ar fi folosit mai multe firme "fantoma", controlate prin interpusi, societati folosite pentru a semna mai multe contracte privind livrari fictive de bunuri sau prestari servicii.

In anul 2010, in mandatul de presedinte CJ al lui Gheorghe Bunea Stancu, s-a decis externalizarea serviciului de salubrizare a localitatilor din judet, contract incheiat pe o perioada de 2 ani. Concret, firma lui Walter a transportat deseurile din toate localitatile brailene la Depozitul Ecologic Muchea. Contractul a fost incheiat intre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Eco Dunarea", al carei presedinte era Bunea Stancu si Romprest Service SA, prin Necula Marin – director executiv.

Vom reveni cu detaliI!

Primarul Simionescu: Mai ma gandesc daca mai candidez si in 2016

$
0
0

Primarul Aurel Simionescu a precizat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, intrebat daca isi mai doreste un mandat in fruntea municipiului, ca se mai gandeste daca va mai candida la alegerile locale de anul viitor, fara sa excluda posibilitatea unei candidaturi pentru un fotoliu de parlamentar.

"Ma mai gandesc deocamdata. Ne mai gandim. Eu cred ca sunt anumite perioade in viata in care trebuie sa vezi unde te asezi si sa ai decenta sa iti dai seamam daca mai poti sau nu sa faci fata unor lucruri. O sa vedem daca o sa candidez pentru un post de parlamentar", a spus edilul.

Simionescu se afla la sfarsitul celui de al doilea mandat de primar, in perioada 1996-2004 fiind presedinte al Consiliului Jdetean, iar in legislatura 2004-2008 senator.

PSD despre transferul lui Mihai Danut (PC) la PNL: E problema lui si nu ne deranjeaza foarte tare

$
0
0

Rotaru si SimionescuPrimarul Aurel Simionescu si senatorul PSD Ion Rotaru au comentat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, informatia prezentata in exclusivitate de Ziarul Infobraila, potrivit carora senatorul PC Mihai Danut negociaza la nivel central trecea in barca liberalilor. Simionescu a spus ca senatorul conservator ar trebui sa aiba cu social-democratii "o discutie barbateasca" in care sa se transeze aceasta problema.

"Stiu discutia. Este o problema a domnului Mihai Danut, a PNL si a PC, evident. Nu am discutat cu domnia sa. Poate in finalul acesta de sapatamana putem sa discutam. Trebuie facuta o discutie barbateasca, cu "da sau nu", nu o relatie intre ape, care nu e benefica pentrru nimeni. Estenta acestei mutari e un vot care se da in Senat, nu la nivel local. Nu il convong sa ramana pentru ca nu am astfel de abilitati", a declarat Simionescu.

Senatorul Rotaru s-a aratat deranjat de faptul ca Mihai Danut nu a discutat cu aliatii sai, inainte de a incepe tratativele cu liberalii si a precizat ca indiferent daca Mihai trece sau nu in PNL, motiunea liberalilor impotriva Guvernului Ponta "nu are sanse sa treaca".

"Daca se va intampla (n.r. trecerea la PNL) si Mihai Danut nu are taria sa ne spuna, e problema lui. Nu se procedeaza asa, daca are intentia ar trebui sa spuna. E problema lui, nu ne deranjeaza foarte tare", a concluzionat Rotaru.

Senatorul Mihai Danut, liderul Organizatiei Judetene PC si vicepresedinte al partidului la nivel national, isi pregateste trecerea in tabara liberalilor. Conform informatiilor obtinute in exclusivitate de Ziarul Infobraila, senatorul a purtat mai multe discutii la nivel central pentru inscrierea in PNL, urmand ca aceasta mutare sa se concretizeze in perioada imediat urmatoare.

Contactat telefonic, Catalin Boboc – co-presedintele PNL Braila, a confirmat informatia, apreciind ca Mihai Danut ar reprezenta "o plusvaloare pentru partid" in contextul alegerilor locale de anul viitor.

"Da, e corecta informatia! Au existat niste discutii la nivel central, chiar si eu am avut cu domnul senator niste discutii pe aceasta tema, si nu numai. Exista intentia domnului Mihai Danut de a trece la PNL", ne-a declarat senatorul Boboc.

Simionescu si Rotaru nu cred ca Bunea Stancu inca mai influenteaza consilierii judeteni PSD

$
0
0

Rotaru si SimionescuPrimarul Simionescu a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, intrebat cum comenteaza faptul ca procurorii DNA Galati au motivat necesitatea arestarii preventive a fostului sef al CJ, Gheorghe Bunea Stancu, in dosarul "Sportul", prin faptul ca acesta, in mod direct sau indirect, inca mai influenteaza consilieri judeteni PSD, ca nu crede acest lucru. Senatorul Ion Rotaru a precizat ca nu au existat pana in acest moment consilieri judeteni care sa aiba o pozitie contrara partidului.

"Noi discutam cu consilierii judeteni inainte de fiecare sedinta de CJ, referitor la ordinea de zi. Se stabilesc puncte de vedere sau luari de pozitii si nu au fost pana acum perturbari legate de o decizie luata la partid si consilierii sa faca altceva. Nu avem la momentul acesta consilierii care sa aiba o pozitie contrara partidului", a spus Rotaru.

Procurorii anticoruptie precizeaza ca instanta ar trebui sa dispuna arestarea preventiva in dosarul "Sportul" pentru ca Bunea Stancu are inca, "in mod direct sau indirect (prin cercul relational dezvoltat)", influenta asupra unor fosti functionari din Consiliu si a unor consilieri judeteni.

Tribunalul Galati a respins joi, 30 aprilie, cererea procurorilor DNA Galati de luare a masurii arestarii preventive in dosarul "Sportul", fata de Gheorghe Bunea Stancu, in prezent aflat in inchisoare dupa condamnarea in dosarul "Mita la PSD". Arestarea preventiva a fost ceruta in conditiile in care Stancu, desi aflat in puscarie, ar putea beneficia in anumite conditii de liberarea conditionata sau de permisii pentru perioade limitate in timp, existand astfel riscul sa influenteze martori din dosar.

VIDEO Anticoruptia a decimat Politia Rutiera Braila / Jumatate dintre politisti, ridicati de mascati pentru ca au luat mita

$
0
0

Procurorii Parchetului General si politisti de la Directia Generala Anticoruptie (DGA) au descins la Politia Rutiera, ieri, la primele ore ale diminetii, intr-un dosar care vizeaza 26 de agenti de politie, suspectati ca ar fi primit mita.

De asemenea, perchezitii au avut loc si la 13 locuinte ale unora dintre suspecti. In dosar mai sunt cercetate 9 persoane care ar fi dat spaga politistilor cand au fost prinse incalcand legislatia rutiera.

12 dube ale Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Romane au impanzit stradutele din jurul Politiei Rutiere, aducand mai multe persoane, marea majoritate politisti, care, dupa ce au stat cateva ore in sediul Politiei, au fost urcate in masini si duse la Parchetul General, unde au fost audiati. Niciunul dintre suspecti nu a recunoscut in fata camerelor de luat vederi ca ar fi dat sau primit spaga, unii dintre ei spunandu-le jurnalistilor ca nu cunosc motivele pentru care au fost ridicati de mascati.

"Un dosar care vizeaza fapte de coruptie si asimilate celor de coruptie, in care sunt vizati politisti si alte persoane fara calitate speciala. Vor fi duse la Parchetul de pe langa Inalta Curte si acolo se stabileste ce calitate au fiecare, martori sau suspecti", ne-a declarat avocatul Sorin Constantin Ispas, aparatorul a doi dintre suspecti.

Nu doar politistii de la Rutiera au fost luati in vizor de procurorii, ci si agenti de la Biroul de Ordine Publica. Din informatiile obtinute de Ziarul Infobraila, aproximativ jumatate din agentii de la Politia Rutiera au ajuns in fata procurorilor de la Parchetul General.

”Procurori din cadrul Parchetului de pe langă Inalta Curte de Casatie si Justitie fac cercetari intr-o cauza penala avand ca obiect savarsirea unor fapte de coruptie de catre politisti, care, in exercitarea atributiilor de serviciu, in schimbul primirii de bani sau alte foloase, nu au luat masurile legale cu ocazia depistarii si sanctionarii contraventionale a unor persoane care au incalcat normele legale referitoare la regimul rutier”, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

In perioada ianuarie-aprilie 2015, politistii au primit mita de la 9 soferi care au incalcat regulile in trafic, dar care au dorit sa scape basma curata. Pentru sume cuprinse intre 1.000 si 1.500 de lei, agentii de politie au inchis ochii, insa Directia Generala Anticoruptie nu.

Anchetatorii au ridicat documente, procese-verbale si sume de bani in timpul perchezitiilor.

"Nu va e rusine sa spuneti ca am luat mita. Nu stiu nimic", a raspuns una dintre persoanele urcate in duba de mascati, intrebata de jurnalisti daca a primit sau a dat spaga.

In documentarea activitatii infractionale procurorii au beneficiat de suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii, ceea ce inseamna ca, mai mult ca sigur, discutiile legate de primirea mitei au fost inregistrate.

Viewing all 348 articles
Browse latest View live